استخر زنانه فیلم for Dummies
استخر زنانه فیلم for Dummies
Blog Article
حضرت معصومه(س) در سال ۲۰۱ قمری از مدینه به سوی مرو حرکت کرد[۶۱] ولی کاروانش در ساوه متوقف شد. آن حضرت به قم تغییر مسیر داد و پس از ۱۷ روز اقامت در قم، درگذشت و در آنجا دفن شد.
[۲۸] البته برخی مورخان تأسیس این شهر را پس از ورود اسلام به ایران[۲۹] و در سال ۸۳ق[۳۰] یا ۹۳ق دانستهاند.[۳۱] بیشتر مورخان، فتح قم را در ۲۳ق به دست ابوموسی اشعری دانستهاند.[۳۲] البته بعضی از گزارشها، فاتح قم را مالک بن عامر اشعری [۳۳] و بعضی دیگر احنف بن قیس میدانند.[۳۴]
سد کبار، قدیمیترین سد قوسی جهان است که در نزدیکیهای قم قرار دارد.
مجموعه مقابر گنبد سبز قم، از سه مقبره متعلق به قرن هشتم هجری قمری تشکیل شده است که معماری منحصربهفرد آن از جمله ویژگیهای این عمارات کهن محسوب میشود.
غار کهک بهدلیل داشتن غارسنگهای عجیب، پرتگاههای فراوان، آبشارسنگهای بلند و چکیدههای رنگارنگ و چشمنواز، از منحصربهفردترین و قدیمیترین غارهای ایران محسوب میشود.
قیام علیه مقتدر؛ وی ??? ?? ?????? با فرستادن حسین بن حمدان شیعی، توانست با قمیها کنار بیاید،[۴۴] هنگام ورود حسین بن حمدان، مردم قم از وی استقبال کردند، و گفتند: ما با کسی جنگ ????? ?????? میکنیم که با مذهب ما مخالف باشد. میان ما و تو اختلافی نیست.[نیازمند منبع]
در داخل غار کهک ستونهای ستونهای آهکی مشاهده میشود که حدود ۱۴ متر ???? ????? ارتفاع دارند و جزو بلندترین ستونهای غارهای آهکی هستند.
آل صفی، خاندانی محلی و شیعی در قرن هشتم قمری بودند که بر قم حکومت میکردند.[۴۵] در دوران حکومت آنان بناهایی بر مرقد برخی از امامزادگان ساخته شده است.
مسجد اعظم • مسجد جمکران • مسجد امام حسن عسکری • مسجد امام حسن مجتبی • مسجد سلماسی • مسجد جامع قم
در قم بناها و مکانهای مذهبی و تاریخی بسیاری مانند مسجد امام حسن عسکری، مسجد جمکران، مدارس علمیه قدیمی از جمله مدرسه سِتّیه، بقعه امزادگان و قبرستانهای تاریخی وجود دارد.
تعداد نسخههای خطی ???? ????? ?????? این کتابخانه در سال ۱۳۹۳ش، ۳۱۰۰۰ عنوان، مشتمل بر بیش از ۶۰۰۰۰ جلد بوده است.
پیروزفر، سهیلا و آجیلیان مافوق، محمد مهدی، خاندان اشعری و تاثیر آن بر سیر تحول مکتب حدیثی قم؛ فصلنامه حدیث پژوهی، شماره۵، بهار و تابستان ۱۳۹۰
ناصر الشریعه، بلیط دزدی استخر محمدحسین، تاریخ قم، مقدمه و تعلیق: علی دوانی، قم، دارالفکر، ۱۳۵۰.
مرعشی، ظهیرالدین، تاریخ طبرستان و رویان و مازندران، تصحیح: عبدالحسین نوایی، تهران، امیرکبیر، ۱۳۳۹.